!!! pe blogul acesta intalniti pareri PERSONALE despre anumite lucruri. mai mult, blogul acesta nu este creat cu scopul de a jigni sau de a ataca persoane!!! OFER MEDITATII LIMBA ROMANA (pret avantajos, pentru detalii lasati un comentariu)
miercuri, 24 februarie 2010
de ce il admir eu pe Caragiale
duminică, 21 februarie 2010
despre o saptamana care a fost ceva ce nu am mai trait demult
saptamana asta mi-am dat seama ca nu imi mai plac atat de mult cartile de consum. imi plac romanele de calitate. cred ca este doar o faza, dar am inceput sa citesc carti de calitate si le descopar diferit. le vad mai bine. le inteleg mult mai bine. e ceva aparte. nu stiu de unde schimbarea asta de viziune avand in vedere ca repet aproape in fiecare zi ca eu sunt un mare aparator si cititor de consum. oricum a fost o descoperire aparte.
saptamana aceasta am invatat, de fapt reinvatat, sa citesc si sa gandesc. mai bine si mai mult.
sâmbătă, 20 februarie 2010
aroganta de a citi o carte
vreau sa vorbesc despre aroganta de a citi o carte. si despre snobism. desi nu cred ca e ceva rau in a fi arogant pentru ca citesti o carte. din punctul meu de vedere nu este nimic rau in a fi arogant ca citesti o carte, dar conteaza foarte mult si cum o citesti. si aici incep marile probleme si de aici se ajunge ca aroganta aceasta sa devina snobism. si e trist. e trist pentru snobi, dar amuzant pentru ceilalti pentru ca daca se spune ca pentru om cartea este cel mai bun prieten, pentru un snob sau un "poleit" cum il numesc eu, ajunge sa devina cel mai mare inamic. cartile sunt cele mai mari tradatoare daca nu le acorzi respectul pe care si-l cer. bineinteles, depinde si de carte, dar sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi ca o carte sa te tradeze. aici cred eu ca s-a nascut ridicolul si penibilul.
cand citim o carte, pe care nu stim de ce o citim pentru ca lectura este intr-un fel ca religia, nu poti vorbi despre ea, ajungem sa traim diverse stari si cum dupa mai multe beri sau pahare un betiv se imbata, asa si un cititor ajunge sa se imbete. si betia de citire este grava pentru ca nici zeama de varza si nici alte leacuri babesti nu ajung sa te salveze. atunci apare ceea ce eu cred aroganta de a citi. pentru ca atunci omul are sentimentul ca prin lectura a capatat ceva care il deosebeste de restul oamenilor. iar adevarul asta este. e ceva in plus. oamenii sunt fiinte profund laudaroase care au neaparata nevoie de complimente. asa si cu acest cititor. ajungi sa crezi si sa te comporti cu oamenii din jurul tau cu o simpatie izvorata din necunoasterea celorlati. e ceva care se intampla foarte des. si e amuzant sa vezi astfel de oameni care nu sunt in stare sa disimuleze aceste sentimente sau sa nu se gandeasca la ele pentru ca daca nu te gandesti ele nu ies la suprafata. si aici tradeaza cartea. tradeaza pentru ca te poate arunca in penibil. cum? simplu. prin natura umana care citeste si percepe lucrurile diferit, iar atunci cand cineva ajunge sa citeasca, citeste in mod individualizat. si sa te tii. de aici incepe problema poleielii.
am vrut sa spun ca suntem aroganti cand citim. suntem. nu avem nevoie de motive, de altfel, noi niciodata nu avem nevoie de motive pentru ca suntem in stare sa ne descurcam fara ele ( sa le vedem acum si pe ele cum se descurca fara noi ). e un ceva care exista in fiecare dintre noi. ca o stare de spirit. ca un sentiment. ca o atitudine. si desi nu pare sa fie aroganta, alt cuvant care sa o defineasca mai bine, nu exista.
miercuri, 17 februarie 2010
...si sa te tii acum
(competente)
marți, 16 februarie 2010
Tot, mai putin, realitatea e ca de ani de zile ne nastem, invatam, iubim, muncim, ne inmultim, ne imbogatim sau saracim, inbatranim si intr-un final asteptat murim, in a noastra dulce si unica Republica Nepregatita Romania.
duminică, 14 februarie 2010
Spada de Bogdan Teodorescu
intr-o prima faza am crezut ca este vorba de un roman politist in care comisarul X si politistul Y, prind criminalul. dar nu a fost asa. a fost ceva mai interesant. mult mai interesant. in carte este prezentat cazul unui criminal in serie, dar crimele cad pe locul al doilea.
intr-un Bucuresti pe care toti il cunoastem incep sa fie asasinati tigani care au antecedente penale. modul de operare este simplu. cineva le taie gatul cu o sabie, de aici asasinul primeste numele de Spada. numarul de victime creste, iar autorul evita sa dea detalii sangeroase sau sa prezinte scene macabre. apoi incepe nebunia. Presedintele, liderul opozitiei, media, dar si diplomati europeni intra in scena si se aduce in discutie o problema posibila. conflictul dintre tigani si romani. si in mod cert se va ajunge la un astfel de conflict in viitorul apropiat. se lanseaza parari despre caz si despre situatie si este prezentata o Romanie impartita in doua tabere. cei care cred ca Spada este un asasin cu sange rece si cei care il considera un eliberator, un om al justitie ce se lasa asteptata.
am fost suprins de realismul cu care autorul descrie toata situatia. sunt sigur ca daca vreodata se va ajunge la un astfel de conflict se va intampla exact ca in carte. si aici pot sa spun ca se va intampla intocmai. dar partea cu adevarat interesanta a cartii este cea in care sunt prezentati oameni politici. cred ca mamele lor nu ar fi fost in stare sa ii descrie mai bine si desi au nume fictive am reusit foarte usor sa imi dau seama de personajele din lumea reala pe care le reprezinta. e prezent acolo Basescu, Geoana, dar si Corneliu Vadim Tudor. sunt toti acolo. si tot din carte am invatat cum se face ca unele ziare ii lauda pe unii si cum altele nu fac decat sa ii dezaprobe pe aceiasi laudati. e vorba de coruptie. si e trist asa. am descoperit cum interesele de partid sau de imagine fac din presa noastra un instrument politic. nu ca ar fi fost ceva ce nu ma ducea capul, dar e altceva sa vezi atat de bine exemplificat. e altceva.
in concluzie, nu pot decat sa va spun ca Spada este un roman pe care sigur il veti gusta. nu e unul politist. nu l-as numi asa. desi pare fortat, as spune despre el ca este un roman de moravuri. un roman in care ni se arata si demontreaza ca noi, romanii, nu suntem neaparat un popor tolerant, cat suntem unul ospitalier. o carte deosebita.
vineri, 12 februarie 2010
despre tinerete si fericire
cand eram mai tanar (nu ca acum as avea suta de ani, dar am trecut prin cativa ani) era mai usor sa fiu fericit. nu stiu de ce. era cliama, era lipsa tehnologiei. nu stiu ce era. dar era asa de usor sa fii fericit inainte. nu pentru ca nu as fi avut probleme. ca si atunci aveam ceva ce eu numeam probleme, dar nu erau asa de grave. nu era asa.
..the ugly, but ugly truth
nu imi place
joi, 11 februarie 2010
Top 10 seriale
- Friends - genial.
- Desperate Housewives
- Nip/Tuck
- Grey's Anatomy - Ellen Pompeo este superba
- One Tree Hill
- Melrose Place (2009)
- 7th Heaven - am vazut toate sezoanele.
- CSI (oricare)
- True Blood
- Sex and the City
cum ma dezamagesc cateodata serialele americane
eu am inceput sa ma uit la Grey's Anatomy despre care spuneam mai demult ca este cam furaciune dupa ER. si este cam furaciune dupa ER, dar asta nu conteaza. in primele trei sezoane, personajele erau interni, iar in sezonul patru totul s-a schimbat si ei au devenit rezidenti. si de aici bucuria primului episod din sezonul al patrulea, dar dezamagirea de mai apoi. au disparut personaje. in primul rand, Addison Montgommery pe care nu am pre putut sa o ingit la inceput pentru ca eram fascinat de frumusetea lui Meredith. in orice caz, am fost atat de dezamagit atunci cand am vazut ca ea lipseste. parca se distrusese ceva. era un gol. un gol imens pe care nu au reusit inca sa il umple. in al doilea rand, plecarea lui Preston Burke personaj care nu mi-a placut niciodata, dar am considerat ca plecarea lui a fost brusca si din mare si important personaj in sezonul trei, a disparut cu totul in patru. de ce?
pe mine ma deranjeaza foarte tare schimbarile astea bruste pentru ca stiu ca le fac cu greu fata. ma adaptez foarte greu. foarte greu, poate mult prea greu pentru o persoana tanara cum sunt eu. ar trebui sa fiu mai deschis. sunt, dar bruschetea nu ca ma ia prin surprindere, ma prinde asa in vartejul ei si apoi cand imi da drumul ma face sa imi dau seama cat de aiurea e. asa si cu schimbarile astea. e ca atunci cand Rachel s-a mutat din apartamentul Monicai (Friends) sau cand dupa patru ani de liceu, cei din One Tree Hill s-au intors dupa facultate. nu imi place asa. deloc. dar deloc. dupa cum spunea Rachel It's the end of an era. asa ma dezamagesc pe mine cateodata serialele americane.
redesign
am hotarat sa renunt la temele alea complicate si sa aleg ceva simplu, facut de mine care sa reprezinte ceva. folosesc una din culorile mele preferate ( imi cer scuze pentru ca nu stiu daca gri este considerat culoare, eu stiu ca doar alb si negru sunt non-culori si de aceea imi permit sa consider griul culoare) adica gri si am incercat sa dau si putina viata prin ceva mai deschis, cum este verdele. oricum imi place asa. e mai simplu, dar mai tare. cred eu. daca nu va place, lasa-ti si voi un comentariu. mai mult ca sigur nu voi lua in considerare ceea ce spuneti, dar e un gest decent, zic eu sa va intreb ce parere aveti.
:)
respect
luni, 8 februarie 2010
coduri
duminică, 7 februarie 2010
urmeaza
miercuri, 3 februarie 2010
grigore, politica si opinia publica
ziele astea am fost asaltat de evenimentele din politica. ce ma asalta Magda Ciumac cu informatii care mai de care mai zapacitore la Otv, dar cat de tare a putut sa ma zapaceasca politica. a fost un extaz sa vezi lumea la tv, oameni politici bineinteles, care isi dadeau cu presupusu' si din cand in cand mai aruncau cate o glumita, nu de alta, dar se potriveste in context cu politica, sa destinda atmosfera. si multe s-au mai intamplat saptamanile astea. am strans cat mai multe informatii, dar ma refer doar la doua din ele.
Flacara violeta
...dupa zicala batraneasca Arza-te-ar focu' a aparut flacara violet. violet ca la aragaz. nu stiu cum se face ca flacara asta violet este trimisa de la psihoterapeut care prin energia mintii sau nu stiu ce, a facut, sa vezi ghinionul, ca Geoana sa piarda alegerile. eu m-am gandit destul de mult timp si am facut si cateva cercetari, nu de alta, dar am nevoie de informatii pertinente. am vorbit cu o celebra psihoterapeuta, Cactusa. doamna Cactusa mi-a spus ca flacara asta apare la drum de seara, cu nevoie de belsug si de viata si imbarligare. deci e mare necaz daca apare. asa. acum sa inteleaga toata lumea de ce s-a suparat Geoana!
Opinia publica
in Romania nu conteaza daca ai sau nu o parere. adica e complet irelevant, iar insuri presedintele nu da trei cepe degerate pe ceea ce crede lumea. vorba vine, lumea e invidioasa si rea, si cum Base s-a gandit sa faca ceea ce propovaduieste Nikita, adica sa nu bage in seama rautatile lumii, am aflat, cu o rasuflare de usurare, ca nici ceea ce cred europenii despre noi nu conteaza. pana la urma faptul ca suntem facuti tigani si cersetori nu conteaza. asa ca ce daca in afara ziarele o critica pe Elena Udrea? sa stea in critica lor acolo. ca ea tot ramane. si imaginea noastra in lume? pai ce am fost vreodata de asa de vaza sa ne facem acum de rahat?
(postul este un pamflet si trebuie tratat de atare)
ghici cine
Asculta mai multe audio Muzica
( cred ca asta este cea mai tare/fantastica/realista melodie despre ceea ce indura romanii. dedicatie speciala pentru toti ratatii si ratatele europene-nu se faceau de ras destul aici trebuia sa se afiseze si in afara)
Suntem copii, de acum vom fi
Plini de uimire, plini de iubire
Cu ochii va urmarim
Stim de pe acum ce ne asterneti la drum
Nenumarate flori si palate
Sa avem noi maine aur si paine
Voi sunteti niste niste eroi
Dar intr-o zi si noi
Si noi stim c-a trecut mult timp
Va trece inca pe-atat presimt
In 10 ani mai prind
Cativa ce mint,cativa ce tin sa plece
Las`ca trece
Romanu`i facut sa-nece
Amaru` cu sange rece
Cand da de necaz
Petrece cu o bere la rece
Se`ntrece...
Zi-mi de ce furi!
Da` cat mai vrei sa furi ?
Nu vezi ca suntem multe guri?
Si stim cu totii ce-nseamna sa-nduri
Dar cate cazaturi sa-nduri ?
Cam cat te bucuri si cat injuri?
La cate lucruri poftesti din jur?
Si esti sigur ca n-ai destul!
Refren x2 :
Da nu`i nimic,sunt consolat de mic
Tu esti constient ce zic,yo!
Nu ne-am nascut in locul potrivit
Nu, nu, nu ne-am nascut in locul potrivit
N-am primit,am facut totul din nimïc.
Si-ai mei sunt sigur ca ai tai
Nu m-au crescut cu vanatai
M-au invatat cum sa n-o iau pe alte cai
Mi-au explicat ca lumea-i rea
Si viata-i grea,si tre sa fac cumva ceva
Mi-au spus ca odata si-odata se duc
Si tre sa ma agit ca tre sa ma lupt
Ca timpu` trece dintr-un foc
Ma plimba din loc in loc
Ma schimba dupa noroc
M-alearga doar pentru un singur vot
Lumea simte,vrea fapte nu cuvinte
Un simplu om sa fie presedinte!
Refren x2 :
Da nu`i nimic,sunt consolat de mic
Tu esti constient ce zic eu
Nu ne-am nascut in locul potrivit
Nu, nu, nu ne-am nascut in locul potrivit
N-am primit,am facut totul dïn nïmïc.
se cam poate, dar nu ne dam seama sau nu vrem
nu stiu daca a observat cineva, dar am ajuns sa fim si noi in unele domenii cam la acelasi nivel cu europenii. si aici ma refer la muzica, mai precis la muzica asta comerciala. am ajuns sa avem si noi anumiti cantareti care ar putea foarte usor sa ne reprezinte prin afara. am ascultat cateva melodii care au versuri decente. am scapat se pare si noi de nenorocirile alea de melodii in care cuvinte ca baby, love, honey si de vreo inca sapte-opt ori honey. se pare ca mergem pe drumul cel bun chiar daca in Romania exista o singura directie in care evolueaza muzica. asta nu este important. important este ca avansam.
si lumea nu stie, dar cultural suntem destul de europeni, destul de avansati. din pacate noi vedem la tv curve ordinare, panarame de Dorobanti si prosti cu bani, dar europenii au prilejul sa vada piese de teatru si filme romanesti de foarte buna calitate. ei sunt intr-o oarecare masura mult mai familiarizati cu valul cultural romanesc decat suntem noi. noi asa suntem. mai otvisti si mai fraieri. se pare ca cei care vad primii si care rasplatesc oamenii cu talent sunt cei care conduc lumea, nu neaparat pentru ca au bani, ci pentru ca sunt persoane culte, iar cultura a fost si va fi mereu principalul factor al progresului.