luni, 31 mai 2010

... de buzunar

mi-am luat astazi cartea de buzunar de la Jurnalul National. am citit cam 100 de pagini. o carte simpatica ce se citeste foarte repede si mai ales iti lasa un sentiment aparte. nu l-am descoperit in totalitate, dar cand o sa o fac o sa va zic si voua. pana atunci, va recomand cartea. e simpatica si draguta! o sa scriu si un review daca am timp. acum sunt cu .... astea lingvistice.

danger!

o sa ne trezim intr-o si o sa ne dam seama ca nu stim unde suntem si de unde suntem. o sa ne dam seama ca pot ca el sau ca el sau ca el, dar nu stiu sigur nimic. nimic. am uitat tot si ceea ce este mai frustrant este ca se mai pastreaza cateva amintiri din acea perioada. nu stiu unde sunt si daca asta o mai pot lamuri intreband pe cineva ce ma fac cand intreb de unde sunt? de unde sa stie un strain de unde sunt? nu are de unde si nici nu il intereseaza viata mea cum nici pe mine nu ma intereseaza viata lui. asa o sa ajungem. o sa fim fara trecut si fara viitor. am ajuns sa ne pierdem cultura si ceea ce este mai grav lumea incepe sa plece, iar asa ne pierdem si viitorul. ajungem sa pierdem tot. tot. si o sa ne trezim confuzi. fara istorie si fara un plan pentru viitor. singuri. Romania, danger!

duminică, 30 mai 2010

luna mai

luna asta nu am prea mai avut timp sa scriu. daca o sa am putin noroc o sa va si spun de ce, dar pana atunci mai este. mai este mult. acum am ajuns sa ma gandesc din ce in ce mai des la bac. si sincer sa fiu nici nu ma asteptam. deloc. eu am mai mereu o atitudine foarte relaxata cu privire la bac, dar de fiecare data cand imi aduc aminte de acest eveniment din viata mea... nu stiu. ma ia cu usoare calduri:)) nu ca mi-ar fi frica. cand ma apuc sa invat imi dau seama ca stiu si ca ma plictisesc, dar daca nu invat incep sa ma gandesc ca nu stiu nimic si nu fac decat sa stau asa... ca prostul asteptand ceva...
am fost si la bal si nebunia cu balul m-a luat asa pe sus. nu ma asteptam sa ma implic atat de mult. oricum a fost foarte tare si daca fac rost, o sa uploadez si o poza ca nu strica. si asa ma gandeam intr-o zi ca eu nu am pus niciodata poze cu mine pe blog. prea imi pastrez aura astea misterioasa si ceea ce e mai funny e ca nici macar nu am ce sa ascund.
vedem.
m-am lasat de scris cu diacritice. nu sunt pentru mine.

iar despre carti

am scris eu mai demult ca s-a ajuns ca standurile de ziare sa fie in acelasi timp si micute librarii. astazi am aflat ca se vor mai lansa cateva colectii de carti. sincer, eu ma bucur pentru ca asa o sa am sansa sa imi fac o biblioteca destul de interesanta. poate ca nu toate titlurile sunt de cea mai buna calitate, dar in mare parte sunt carti care inseamna ceva si pe care le cumpar pentru ca sunt un mare fan al lecturii. si pentru ca pana la urma este un chilipir.

ieri mi-am cumparat o ZGOMOTUL SI FURIA pe care am dat 2 lei. in colectia de carti, pe care o regret din tot sufletul, de la Cotidianul. dupa ce termin cu nebunia asta de bac jur ca ma apuc de ea, nu de alta, dar eu ma duc la Litere si cred ca este de bun simt sa ma apuc sa citesc cateva carti care au reprezentat si reprezinta ceva pentru cultura lumii. cartile alea influente cum s-ar zice...

si mai este acum si colectia de la Jurnalul National, Carte de buzunar. am de gand sa cumpar toate cartile alea pentru ca sunt ieftine si pentru ca sunt bune. maine, apare romanul unui american, dar saptamana viitoare, apare AMANTUL DOAMNEI CHATTERLEY de D. H. Lawrence.

am o adevarata manie cu cartile. imi dau seama de asta si mai ales imi dau seama ca a devenit o boala grea pentru mine. daca nu citesc 30 de pagini zilnic, parca ziua aia a fost pierduta. nu stiu de ce. asa m-am obisnuit. nu conteaza daca este literatura de calitate sau daca este literatura de consum, ceea ce consider ca este important este obiceiul in sine. nimic nu ma relaxeaza mai mult decat lectura.
nimic

sâmbătă, 29 mai 2010

Fin de siècle

si s-a dus!
nu m-am asteptat sa imi para atat de rau pentru ca trebuie sa fiu sincer si chiar imi pare rau. cred ca tuturor ne pare rau acum.
mereu fac la fel. zic ca nu ma intereseaza si nu conteaza, dar se pare ca pana la urma ma intereseaza si nu am cum sa nu ma implic macar un pic asa. bine, nici nu imi sta in fire sa fiu asa... o persoana care sta pe margine si observa. imi place sa observ, dar imi place sa fac asta din mijlocul evenimentelor si nu de pe margine. marginea nu a fost niciodata atragatoare din punctul meu de vedere.
acum, daca stau sa imi aduc aminte cate am facut la liceu.... n-am facut multe. adica nu am facut ceea ce fac toti. am invatat si m-am distrat cum se cuvine. nu am facut nimic deosebit, dar cred ca liceul mi-a ajutat cel mai mult. cred ca liceul m-a facut o persoana mai sociabila decat am fost.
la liceu am cunoscut atat de multa lume... daca stau sa ma gandesc in mare parte stiu cine este fiecare persoana din liceu. ma rog, cei de-o seama cu mine ca pe astia de la a noua... mai greu.
oricum...
a fost foarte tare.
cel mai tare. pacat ca nu prea stiu ce sa mai scriu. la faza asta chiar sunt fara idei.

si este cu adevarat sfarsitul secolului. in toate sensurile expresiei!

sâmbătă, 22 mai 2010

The World Better Prepare =))


Asculta mai multe audio Muzica
[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fucking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when Im a billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
Give Travie a wish list
Id probably pull an Angelina and Brad Pitt
And adopt a bunch of babies that aint never had sh-t
Give away a few Mercedes like here lady have this
And last but not least grant somebody their last wish
Its been a couple months since Ive single so
You can call me Travie Claus minus the Ho Ho
Get it, hehe, Id probably visit where Katrina hit
And damn sure do a lot more than FEMA did
Yeah cant forget about me stupid
Everywhere I go Imma have my own theme music

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
For when Im a billionaire
Oh oooh oh oooh for when Im a Billionaire
Oh oooh oh oooh for when Im a Billionaire

[Travis McCoy]
Ill be playing basketball with the President
Dunking on his delegates
Then Ill compliment him on his political etiquette
Toss a couple milli in the air just for the heck of it
But keep the fives, twentys (?) completely separate
And yeah Ill be in a whole new tax bracket
We in recession but let me take a crack at it
Ill probably take whatevers left and just split it up
So everybody that I love can have a couple bucks
And not a single tummy around me would know what hungry was
Eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
Go in your pocket pull out your wallet
And put it in the air and sing

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fucking bad
Buy all of the things I never had
Uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
I wanna be a billionaire so fuckin bad!

duminică, 16 mai 2010

unele asa... amestecate

am luat hotărârea să scriu cu diacritice. mai mult ca sigur mă voi plictisi de ele, dar asta nu contează acum.

nu am mai scris de foarte mult timp pe blog. de ce?
1. am o idee care mă macină şi care pare să nu vrea să îmi dea pace. eu sunt câteodată obsedat de idei sau mai bine zis de câte o idee. de ce? nu ştiu, aşa îmi este firea.
2. vine Bacul care se pare că se mută sau că stă în loc, nu ştiu. nu am înţeles. mă rog, eu oricum învăţ.

nu ştiu când o să mai scriu ceva pe aici. o să scriu mai rar, dar nu o să renunţ la blog. prea am scris mult şi m-am implicat peste măsură.

vineri, 7 mai 2010

RUSINEA

Romania este o tara frumoasa, dar, din pacate, populata. si asa incep sa ma gandesc la un lucru. la RUSINEA de a fi roman. zilnic imi dau seama de asta si sunt foarte curios sa vad daca o sa reusesc ceva aici sau va fi nevoie sa plec. prea sunt satul de curve, analfabeti, pitzi si cocalari plini toti de succesuri. asa ca ma orientez spre cea de-a doua varianta.

luni, 3 mai 2010

PERSEVERENTA!

asta e cuvantul care ma caracterizeaza zilele astea. din pacate nu prea am timp sa mai scriu pe blog, dar poate imi fac putin timp.