duminică, 4 decembrie 2011

primul 1 decembrie facut in oras


Tin sa scriu aici o mica povestire despre cum am petrecut eu prima data intai decembrie in oras. Nu stiu daca mai tineti minte, dar acum cativa ani au pus unii de la nu stiu ce banca un ditamai bardul in Piata Unirii. Nu stiu cine a venit cu si mai inteligenta idee sa mergem si noi sa vedem mandretea de brad. Oricum, am hotarat ca pana la urma sa ne ducem si noi sa vedem „luminile” ca asa le numeam pe atunci si cred ca daca mai este sa repetam experienta tot asa le-am numi, dar nu cred ca mai este cazul sa ne ducem acolo buluc.

Initial, ne-am strans vreo sapte sau opt. Nu pot sa dau nume pentru ca nu este frumos, dar am de gand sa folosesc initialele si daca este sa citeasca cineva... asta e! Pana la urma povestesc aici ceva extrem de funny. Am zis sa vedem si noi concertul  ca era si asa ceva, desi eu nu am auzit deloc muzica. Cica erau trupe din astea tari, dar sunetul a fost atat de prost ca nu am auzit nimic. Stateam acolo ca niste fraieri si inghetam si asteptam sa se aprinda chestia aia mare de fier. Sa nu va imaginati ca bradul ala era cine stie ce. Cred ca multi dintre voi l-ati si vazut. Era o chestie mare, de vreo 10m, cu beculete asezate matematic unul langa altul, fara pic de gust si bicolora (alb si albastru, daca mai tin bine minte).

Si uite asa inghetam noi acolo. Da-i un pahar de vin fiert, da-i cu o gluma, da-i cu un cantec si incheie apoteotic cu un dans. Nu stiu de ce, m-am uitat la telefon. Nu aveam semnal. Intre timp, vad ca e mai multa luma in jurul meu, dar nu imi dau seama ce putea sa insemne asta cand aveam sa plecam.

Si s-a aprins magaoaia aia. Ieee! UUU! Din astea de admiratie maxima (maxim! Am zis!) pentru chestia aia, apoi sa plecam. Unde?
- Hai la Mc sa manacam si noi ceva si sa mai stam de vorba.
Tin sa precizez ca pe atunci eram mai mici si nu stiam noi exact ce este shotul de tequila sau vodka.
- Haide! zicem noi intr-un glas.
Si dam sa plecam. Acum, problema: pe unde? Peste tot numai oameni. Intre timp ne dam seama ca ne-am despartit si am ramas vreo cinci.
- Sa ne tinem de mana sa nu trezim ca ne despatim din nou, zice M. (baiat).
Ramasesem eu, C. , M. care era dupa C. pe acolo, A. si N. Si ne tinem noi de mana si pornim in valuri sa scapam de lume. Cum nu puteam sa ajungem la Mcul de la Unirii, am zis sa ne ducem la ala de la Dristor.

Si uite asa, in multime era si unul cu bicicleta. Blocat, normal. Eu, in spatele lui, iar langa mine, C (fata) care imi zice:
- Haide!
- Unde? Nu vezi ca...
- Incearca sa...
Zic eu un scuze din ala incet si nu aude.
Purtata de multime, C ma impinge in fata si asa ma trezesc cu roata intre picioare. Roata din spate a bicicletei. Tot purtata de multime, o baba cade peste bicicleta. Eu, blocat, ma vad avariat asa ca iau bicicleta de sa si o imping lovind in fata. Cel care avea biciclta nu mai era in stare de nimic.
In fata, eu loveam cu bicicleta, o pitzi care era cu o gorila langa ea. Se intoarce ea si il vede pe proprietarul bicicletei si crede ca asta o loveste. Mieroasa, zice catre gorila:
- Iubiii....
Gorila se intoarce (eu eram pe faza asa ca m-am oprit cand am vazut ca proasta apeleaza la prost):
- Ba! Ce faci? F*&ti mortii ma-tii! Si il scuipa pe saracul nevinovat.
C era sa lesine de ras in spatele meu.
Cu greu scap din multime.
Ne intalnim. Si plecam la Mc la Dristor. Intre timp, M se dadea la C, iar C, matura si inteleapta, acum s-a mai schimbat si ea un pic, o ia la fuga. Si asta dupa ea. Si se alearga ei o mie de ani. Alte detalii, nu mai dau. S-ar putea ca lumea sa isi dea seama despre cine vorbesc.

Niciun comentariu: