sâmbătă, 10 septembrie 2011

succesul in Romania

noi avem o imagine tampita despre succes. tampita si gresita. nu intru in detalii acum, o sa o fac un pic mai incolo cand o sa scriu un post special despre asa ceva, dar nici nu stim sa recunoastem pe cineva care are succes in adevaratul sens al cuvantului. iar Inna are succes, dar nu la romani, ci in Europa.

toata lumea isi da cu parerea despre ea. are sau n-are voce? normal ca n-are. nu canta ca pe CD ca doar nu este robot, dar nu conteaza. n-are voce. de fapt, in Romania, daca nu canti ca pe cd sau "ragaeton tza, tza, tza, harla, barla, tarla" nu ai valoare si nu ai voce.

eu spun ca Inna este o cantareata buna. nu imi place, dar nici nu pot sa nu recunoasc ca ea este unul din cele mai de succes produse romanesti din ultimii ani. ma minunez cum se face ca in strainatate este mai bine primita ca la noi. poate ca Tudor Musatescu avea dreptate cand spunea Nimic nu este mai al dracului ca norocul altuia  si cred ca asta se aplica atat de bine romanilor.

mai este ceva.
suntem recunoscuti ca ne dam cu parerea in cel mai josnic mod. cum am huiduit-o pe Madonna a aflat toata lumea. cum fetele de la Pussycat Dolls gafaie si etc. exemplele sunt nenumarate. singurele care au scapat sunt trupele de rock, mult mai respectate. nici asta nu comentez.

cred ca va veni o vreme cand artistii astia ne vor ocoli. ne vor ocoli pentru ca suntem necivilizati. sa fim seriosi! o face pe Madonna doua milioane de euro? nu. asa ca nu are de ce sa mai vina la noi sa fie huiduita pe nedrept. nimeni nu cred ca s-a gandit ca Madonna poate face si desface in industria muzicala. cred ca deja ni s-a dus renumele ca suntem nemultumiti. 

Inna nu o sa mai cante in Romania asa des. am pierdut? nu stiu.
este trist ca nu suntem in stare sa ne bucuram de un produs romanesc care are foarte mult succes in strainatate. inca ceva. ea nu este singurul exemplu. sunt atat de multi si cred ca va urma o generatie care o sa aduca ceva nou in muzica din Europa.

Niciun comentariu: