miercuri, 22 aprilie 2009

banii si moartea

pe mine ma revolta foarte putine lucruri pentru ca de cele mai multe ori nu imi pasa. cred ca este unul din cele mai mari defecte ale mele. trecem peste ca doar nu vreau sa imi fac autocaraterizare. mi se pare inuman sa mori pentru ca nu ai bani. ma uitam la tv si vedeam campania umanitare da la antena1. nu ma intereseaza de ei. ma gandesc ca oamenii prezentati acolo chiar sunt niste victime ale lumii in care traim. este inuman ca in lumea in care magda ciumac si sexy braileanca ocupa statutul de vedeta, in care pentru o masina de un milion de euro se face lista de asteptare, in care anglena jolie hraneste un intreg continent, ma revolta sa vad ca lumea moare ca nu are bani. am inteles ca nu toata lumea poate avea ce este mai bun, ca nu toata lumea traieste pe picior mare, dar consider ca strictul necesar trebuie sa existe. pentru toata lumea. mancare si asistenta medicala, adica dreptul la viata si la supravietuire. atat. nu cred ca toata lumea are nevoie de un Q7 sau un Lamborghini, dar cred ca toata lumea are dreptul la viata. si nu vad de ce viata ar trebui sa fie conditionata de 100.000 de euro. 

si inca ceva care ma mai revolta si care m-a enervat teribil. Cristi Minculescu ( sau cum il cheama ca nu stiu sigur) a primit bani pentru o operatie in strainatate, bani proveniti din partea statului. adica statul da bani pentru unu care este cunoscut, dar pentru un copil nu are si sta cu lunile pe o lista de asteptare. adica pentru un bosorog cu plete are bani sa-l vindece, desi ala ar fi reusit sa stranga bani cu fanii lui si etc, dar pentru un copil nu poate sau nu are. si cica sa nu te enervezi. si sa ma lasati cu faza ca e artist, mare cantaret. va intreb atunci daca CM este mare cantaret, aia de la opera ce sunt? ce sunt? va spun eu. cantareti sunt cei care canta la Opera, restul intra in marea categorie a celor care au ureche muzicala. sa fim seriosi, cu putin antrenament toata lumea e in stare sa cante. dar sa ajungi sa ridici nu stiu cate octave...mai rar. oricum...ma revolta ca un copil, un om care este la inceputul vietii, trebuie sa moara ca nu are statul bani sau ca ii da..., ma rog. 

sunt sigur ca va veti ofusca ca am indraznit sa ma iau de marele artist, dar eu asa cred si cum spune si un mare om de televiziune. daca nu va place nu cititi.

a. si poate va abtineti de la commenturi de genu..fraiere, prostule, etc. de preferabil eufemisme si daca se poate sa imi si explicati de ce credeti asa.

:)

4 comentarii:

Anca spunea...

Pai da, dar sunt o multime de copii bolnavi. Pe cand Minculescu e numai unul..

Claudiu spunea...

Probabil asa este, dar pentru mine, care nu sunt fan, nu este. in plus, ma mai gandesc ca daca pentru ala au gasit bani, de ce nu au si pentru copii. fanii ar fi trebuit sa dea banii daca sunt atat de inraiti si plini de iubire. nu spun ca ar fi trebuit lasat sa moara, dar cum pentru unii sunt bani, asa ar trebui sa existe si pentru altii si cu atat mai mult pentru un copil.

malina spunea...

stii, intamplarea face ca el chiar sa fie in stare sa ridice nu stiu cate octave, e foarte priceput.
insa nu pot sa nu fiu de acord cu tine, cand sunt atatia oameni simpli care mor inainte sa ajunga pe masa de operatie pentru ca nu au bani.si asta nu e corect.iar statul ce face? nimic, ii lasa sa moara, ca de, toata lumea more...pffff

f buna postare...

Alina spunea...

Cazu lu' Minculescu e mic copil pe langa cazu anca parghel care m-a revoltat profund. Adica imi e greu ca cred ca la ce super star devenise nu avea ea bani sa-si plateasca tratamentul.