vineri, 4 aprilie 2008

A Walk To Remember

am vrut sa vorbesc despre filmul asta pentru ca este unul din putinele filme cu adolescenti care m-au impresionat cu adevarat. de altfel este si singurul care are o tema deosebita ( trebuie spus ca este un film in care nu exista sex si droguri ).
este povestea lui Landon Carter, un baiat de 17 ani foarte popular, care este pedepsit de directorul scolii pentru un truc pe care il facuse unui coleg. astfel, Landon trebuie sa mediteze copiii de la o scoala-sora si sa joace in piesa de teatru a scolii. in timpul acestor activitati are ocazia sa o cunoasca mai bine pe Jamie Sullivan, fiica preotului din oras. Jamie este o tanara aparte careia ii place sa citeasca, sa ajute copiii cu probleme si care se implica in toate activitatile extra scoalare. este nepopulara, are mereu o Biblie asupra ei si se imbraca ca o pensionara. totusi reuseste sa il faca pe Landon sa se indragosteasca de ea, iar asta tocmai prin simplitatea sa. relatia lor merge foarte bine pana cand Landon afla ca Jamie are leucemie.
finalul este tragic, la doua luni dupa ce se casatoresc, Jamie moare, dar il schimba total pe Landon pe care il revedem mai apoi student la medicina, implinindu-si visul de a deveni medic.
filmul este adaptarea romanului lui Nicholas Sparks (publicat in 1999) despre care voi vorbi mai apoi.

nu exista foarte mult de criticat la filmul acesta, poate doar unele scapari ale regizorului si ale echipei de productie. sincer, pe mine m-a impresionat foarte mult Mandy Moore ( primul film pe care l-am vazut cu ea ca actrita in rol principal) pentru ca a reusit sa creeze  un personaj foarte viu din unul care pare foarte sters. Shane West, despre care nu am mai auzit nimic si ale carui filme nu le-am vazut, de altfel nici nu stiu daca mai are alte filme, a fost potrivit pentru rolul acesta, rolul lui landon potrivindu-i-se.

multi critici au spus ca povestea lui Landon si a lui Jamie este neverosimila si ca nu face decat sa copieze vechi clisee si mai ales sa preia anumite elemente din "Love Story". multi s-a legat de personajul lui Mandy spunand despre Jamie ca este total neverosimila.  eu cred ca daca prezinti o realitate, un personaj real ca Jamie ( sunt elev si cunosc foarte multe persoane ca Jamie) este cat se poate de verosimil. cred ca americanii nu sunt stare sa recunoasca un film bun daca nu are droguri, sex si violenta.  eu nu ii inteleg si ma intreb: de cand sunt binele si frumosul clisee?

Un comentariu:

si ingerii au lacrimi spunea...

da foarte frumos filmul chiar mi-a placut si mie ...si e unul din putinele filme in care vrei sa se intample si in viata reala:D ...imi place si ma bucur ca exista si baieti care au aceiasi parere ..:*daca vrei iti dau o lista intreaga cu filme romantice care merita sa le vezi:p