joi, 21 mai 2009

momentul adevarului

" Asta e tot ce imi rezerva viitoarul? Corpul femeii atunci cand vreau? Ce sa fac cu el, fara celelalte bucurii? Cand stiam ca nici el nu este pefect. La un milion de femei abia e una pe intreg frumoasa. Restul au nevoie de indulgenta, de intelegere. Numai sufletul poate inlocui lipsurile.." ( Camil Petrescu, Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi)

as vrea sa pornesc de la acest citat ce din punctul meu de vedere spune ceea ce se chinuie toata lumea sa inteleaga. lumea, omul, cum este si firesc este atras de frumos. de frumos si punct. nu conteaza ce fel, daca este vorba de un frumos fizic sau unul sufletesc, in orice caz este pur si simplu frumos. dar cum se intampla, perfectiunea nu exista, deci... asadar frumosul fizic e completat pana la perfectiune de frumosul sufletesc. si invers. si atat. si uite ca asa am rezolvat, cel putin din punctul meu de vedere, o problema mai veche.

btw. a must read este romanul de mai sus, o carte cu adevarat inteligenta si plina de invataminte, fara sa dea impresia ca este un ghid sau ceva. e pur si simplu, cea mai reala carte despre dragoste si despre sufletul, psihologia si filozofia umana.

Niciun comentariu: