vineri, 1 mai 2009

za farst of mei

mie gratarul mi se pare o chestie vulgara. pe bune. nu vad nimic special in a face mici si friptura in aer liber. din contra, cred ca faci un mare rau naturii pentru ca noi nu suntem in stare sa facem un gratar fara sa lasam jeg in urma si fara sa ne asiguram ca am contribuit la incalzirea globala si poluare, iar doi-trei pinguini au murit in Antarctica din cauza noastra. si toate aceste barbarii in spiritul sarbatorii muncitoresti 1 mai, o sarbatoare comunista, dar asta nu cred ca este de rau, ca daca stam sa ne gandim, nu tot ce au facut comunistii a fost de rau.

1 mai se sarbatoreste prosteste cred eu. unii se duc in parc la Izvor unde Vanghelie face ca babele sa se calce in picioare pentru doi sau trei mici pe care ii ofera pe gratis lumii ( iar asta doar cand este Geoana sau el, ca vorba aia, sa se vada ca ei fac). lumea, in prostia ei, crede ca daca Geoana o sa dea mici gratis asta va face si atunci cand va deveni presedinte. nimic mai fals, ca doar presedintele oricum nu sta sa numere mici ( poate doar oua sau oo) si sa ii dea poporului. oricum. in parcul Izvor se face mare concert. maaare. adica vin cativa anonimi si cativa interpreti de muzica populara prinsi intre doua nunti si trei taieri de mot, si canta, iar lumea danseaza sau bea ca vaca/ boul si rage cum se cuvine in spiritul zilei aceasta. tineretul se distreaza relativ bine. adica fetele ( o mare de roz, alb, argintiu si auriu) vin in grupe si se striga cum nu se poate mai frumos, adica  haidiii faaa . se poarta paiete de culori vii si saritoare in ochi ( ca vorba aia e sarbatoare). baietii, uimiti se $HuK@riM3@ fetelor, dau drumul la o manea din aia borata ( nu ca as avea ceva cu manele, dar unele sunt prea de tot) si asculta un live bengos. din cand in cand mai arunca un coawe  sau ceva asa sa atraga atentia, apoi cu un  Ce face fetele ( linge inghetati) se baga in seama. divele se prefac ca nu le place ( dupa sistemul lui Eminescu "Mai nu vrea/ Mai se lasa") dar sunt incantate, isi dau id si numar de telefon. asa se distreaza tineretul. babele danseaza, mosii se fac muci. 

apoi mai e categoria care se duce la mare. de ce? pe bune, de ce se duce lumea la mare de 1 mai, ca eu personal, nu ma duc la mare daca nu pot sa intru in apa. oricum. se duc la mare unde nu stau decat doua zile. doua zile in care beau de nu se vad si dorm ca animalele pe plaja sau mai stiu eu unde. astia care vin la mare sunt mai excentrici si care au aere de superioritate ( unii chiar sunt oameni de calitate, dar o mare parte sunt doar ingamfati cu ifose de intelectuali si rebeli). nu vad de ce este nevoie sa te duci la mare sa te imbeti. inteleg ca ai cateva zile libere si ca vrei sa te relaxezi, dar daca te relaxezi asta inseamna ca trebuie sa bei tot timpul si mereu? trebuie sa bagi in tine? oare? nu spun sa nu bei, dar nu tot timpul si apoi sa ragi ca animalul. oricum astea sunt cazurile care ma enerveaza. mai sunt oameni care stiu ca poti sa bei si sa te si simti bine si sa te si relaxezi.

oricum. 

sincer, nu ma deranjeaza 1 mai, din contra, as putea spune ca ma ajuta sa imi dau seama ce fel de oameni suntem si mai ales cum stim noi sa ne distram si uneori imi pare rau, ca desi avem un spirit aparte si un simt al umorului deosebit, nu suntem in stare sa ne distram sau sa ne simtim bine.

Niciun comentariu: