sâmbătă, 24 ianuarie 2009

twilight

probabil unul din cele mai asteptate filme din 2008 a fost twilight, ecranizare dupa romanul omonim al lui Stephenie Meyer. eu abia astazi am vazut filmul si trebuie sa spun ca este chiar bun, adica pe o scara de la 1 la 10, merita 8, 8.50.

povestea e simpla. Bella Swann se muta din Arizona in Forks un orasel in care locuieste tatal ei. schimbarea nu o prea incanta. la liceu, toate merg foarte bine, se adapteaza. la liceu in cunoaste pe Edward Cullen, care o vrajeste prin aerul sau misterios. cei doi ajung sa se indragosteasca, dar Edward are un secret, este vampir. si de aici o mie de alte complicatii, complicatii peste care cei doi trec ca vorba aia, dragostea invinge totul.

Bella e interpretata de Kristen Stewart, o tanara actrita foarte talentata dupa cum a demostrat si in cazul de fata. as spune ca este perfecta pentru rolul acesta. e naturala, umana, o adolescenta foarte normala. nu acelasi lucru l-as putea spune si despre Robert Pattinson. el este Edward Cullen, vampirul indragostit de o muritoare. in marea majoritate a scenelor sale, am avut impresia ca il copiaza pe Ed Westwick, aka Chuck Bass din Gossip Girl . acelasi zambet, aceeasi privire, dar in mod cert nu acelasi farmec. pal in toate scenele, aiurea, linear. urat. cred ca asta e cel mai bun cuvant. nu stiu daca popularitatea de care se bucurase datorita lui Harry Potter  a avut vreun efect asupra alegerii sale ca protagonist, dar nu cred ca a fost cea mai buna alegere. desi o poveste de dragoste, nu prea am vazut atractie intre cei doi. si lipsa de chimie este un punct in minus.

si mai este ceva care trage filmul in jos. coloana sonora total neinspirata, compusa in mare din muzica culta, muzica ce nu cred ca avea ce cauta intr-un film despre adolescenti, chiar daca era buna pentru a descrie rafinamentul vampirilor. sa nu uitam ca vampirii acestia sunt adolescenti, nu celebrul Lestat de Lincourt a lui Anne Rice. muzica aceasta ajunge sa fie deranjanta la un moment dat.

exista si puncte bune. Kristen Stewart, efectele speciale, decorurile foarte frumoase, peisajele deosebite, un scenariu bun pentru un film de consum. costumele  relativ bune, cu mentiunea ca se asemanau foarte mult cu cele din Harry Potter.  oricum, un film numai bun de vazut sambata dupa amiaza intr-un moment de plictiseala majora

4 comentarii:

Violeta spunea...

ai citit si cartea? :D

Claudiu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Claudiu spunea...

am citit vreo 60 de pagini in engleza, dar nu e cine stie ce...literatura de consum; un fel de Harry Potter, dar scriitoarea nu e atat de talentata ca JKR.

Anca spunea...

e si o melodie Muse in film :D