miercuri, 25 februarie 2009

mancare cu scandal

ma enerveaza astia care au dat legea asta tampita prin care numai este nevoie sa se comercializeze cipsuri, cola, ciocolata. acum se cere sa mancam cicase natural, fructe sau legume(!?) si sa bem apa minerala sau plata. personal cred ca asta este o cretinitate. decizia asta se motiveaza prin faptul ca a inceput lumea sa se ingrase. da. si? care-i faza? crezi ca o creatura de 7 pe 15 va slabi? crezi ca o sunculoasa sau un sunculos se va lasa de mancat produse care ingrasa, daca asa s-a obisnuit? nu cred. fie ca mananc din scoala sau din afara scolii de unde imi pot lua produse "nocive" tot aia e, mai ales ca pot foarte usor sa trec strada si cu aceiasi bani pe care ii dau pe o portocala, imi cumpar pateuri cu telemea sau mai stiu eu ce. nu cred ca aceasta decizie isi are fundament. plus ca este vina individului ca este cat boul /vaca. daca vrei sa faci ceva, faci tu pentru tine si sanatatea ta, nu pentru ca te pune lumea. de la individ porneste totul. in rest este doar ...fum. in plus, noi ce slabi si mari mancatori de fast-food, nu vad de ce suntem discriminati pentru ca unii nu sunt in stare sa aiba grija cat mananca si mai ales pentru ca nu sunt in stare sa se controleze si sa fie mai moderati? am eu vreo vina ca sunt slab si imi place fast-food? nu. are cel gras? da, pentru ca daca vrea sa arate normal trebuie sa faca sacrificii si cum unii dintre noi putem manca orice fara sa ne ingrasam, asta nu este problema noastra, este ceva ce avem de la natura si cum altul a fost inzestrat cu talentul de a canta, eu sunt inzestrat cu talentul de a fi slab. deci! nu este nevoie de astfel de legi. si pana la urma, sa traiasca cei care au propus legea cu o banana si doua prune si sa va vad atunci daca va mai arde de scoala dupa ce ati mancat doar atat.

2 comentarii:

malina spunea...

in clasa mea,si cred ca in toata scoala, inainte de legea asta stricta se mancau numai chestii nesanatoase. acum, putini sunt cei care isi iau din afara scolii hrana. restul iau de la bufet, si cum nu mai au de ales, isi cumpara mancare sanatoasa. iar asta cred ca e un lucru f bun. pt ca in general, nu te ingrasi acum, la 16-18 ani oricat ai manca,insa dupa 20 si cv incepe sa se aseze pe solduri, iar asta numai din cauza mancarii nesanatoase de acum. totusi, eu m-am hotarat sa mai pun pe mn :))

Claudiu spunea...

si daca stam sa ne gandim este vorba si de concurenta neloiala pentru ca doar anumite produse pot fi vandute si etc. si nu cred ca un/o Willy ( balena aia din filme) o sa slabeasca pentru ca a ajutat-o scoala sau statul sau legea asta prosteasca.