duminică, 21 septembrie 2008

second opinion

sunt zile in care o simpla conversatie imi da prilej de meditatie profunda si plina de invataminte. asta s-a intamplat astazi in urma unei super conversatii cu Alina. si nu stiu cum s-a ajuns la un subiect care m-a facut sa am o intrebare: oare a doua parere chiar conteaza?

alina zicea ca nu prea conteaza si totusi este nevoie de ea. adica cum? daca nu conteaza de ce sa te mai chinui si mai ales sa pierzi timpul sa o mai asculti daca pana la urma nu o sa tii cont? sa faci acte de caritate si sa nu lasi pe saracul om care pana la urma vrea sa te ajute sa creada ca nu are nici un rol in viata ta?

pana la urma in subconstient  cea de-a doua parere conteaza si de aceea eu cred ca nu e bine nici sa o ceri si nici sa nu o asculti. daca aceasta parere te face sa te gandesti inca o data si apoi sa nu vrei sa mai iei aceiasi decizie. bine, cateodata poate fi chiar foarte bine sa faci asa, dar daca dupa un timp te gandesti ca poate acea decizie te facea sa te simti mai bine, nu neaparat sa fie mai buna? asta e adevarata meditatie....

regretul dupa ceea ce puteam sa fac, dar ce nu am facut poate fi mult mai mare si mult mai dureros, cu rezultate negative mai rele decat cele pe care de cele mai multe ori le ai dupa ce ai facut o greseala.

multumesc alinei care ma face izvor de intelepciune.....:P:P:P:P

Un comentariu:

Anonim spunea...

e bine sa ceri o a 2-a parere, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa tii si cont de ea. pana la urma faci ce crezi tu ca e mai bine.

sa stii ca exista si cazuri in care amandoua parerile coincid. asta mi se intampla mie [in ultima vreme :)] si lucrul asta ma face sa cred ca deciziile care le iau sunt bune si nu exista posibilitatea sa regret mai tarziu.